Co je to Ring Sling

Be Lenka logo Be Lenka
27.05.2019
Co je to Ring Sling

Rodiče, kteří nosí své děti, nebo kteří s nošením dětí jenom chtějí začít, mají k dispozici rozličné nosící pomůcky. Šátky na nošení dětí, ergonomická dětská nosítka, ale v souvislosti s nošením se setkáte i s pojmem ring sling. Jde o speciálně upravený šátek na nošení dětí. V tomto článku se na ring sling podíváme blíž.

Ring sling je pomůckou na nošení dětí, která se váže speciálním způsobem. Nedělají se s ring slingem typické úvazy, jako s klasickými šátky na nošení dětí.  Ring sling krátký šátek na nošení dětí s délkou 1,7m - 2,3 m, který má na jednom konci hlinikové kroužky. Je vhodný na nošení novorozenců, ale v závislosti od gramáže se hodí i na nošení větších dětí. V ring slingu se dítě nosí převažně na boku, ale tato nosící pomůcka umožňuje i nošení vpředu nebo na zádech. Ring sling je velmi oblíbenou nosící pomůckou, protože na rozdíl od dlouhého šátku na nošení dětí jej navážete mnohem rychleji. Dokáže "usnadnit rodičům život", hlavně v situacích, když potřebujete doma rychle něco uklidit a dítě se zrovna chce mazlit, když je potřeba vyběhnout se psem ven, nebo třeba když musíte spolu s miminkem zběhnout dolů přo balík od kurýra. Výhod ring slingu je ale mnohem víc.

Výhody Ring slingu

Komu by nevyhovoval šátek na nošení dětí, který není dlouhý, rychle se váže a navíc je elegantní?:) Takový je Ring sling, který maminky zkráceně označují i jako RS. Toto jsou jeho největší výhody:

Může být navázaný předem

Ring sling umožňuje opravdu rychlé uložení miminka do šátku. Když maminka potřebuje někam vyběhnout, šátek má raz-dva na sobě. Ring sling totiž může mít předpřipravený, rychle si jej dá přes rameno a jediné, co udělá, je, že si jej dotáhne.

Usnadní cestování

Ring sling je skvělou pomůckou na cestách. Mamince usnadní jakýkoliv přesun: vlakem, autobusem, letadlem i autem, stejně tak i třeba cestu po parkovišti z auta do obchodu.

Menší šátek - menší starosti

Máme na mysli prostor, který ring sling zabere. Protože jde o šátek dlouhý pouze 2m, vejde se opravdu skoro všude. Můžete tak bez obav právě nepoužívaný ring sling poskládat a schovat v kabelce:) RS je ideálním šátkem pro děti, které rádi běhají, ale ještě se přece jenom rádi nosí.

Snadné kojení

Nakojit miminko je v ring slingu snažší než v šátku na nošení dětí nebo v ergo nosítku. Jelikož je miminko v ring slingu na boku, kojení lze praktizovat opravdu maximálne pohodlně, bez zbytečného ukládání miminka do jiné polohy. Stačí jenom trošku povolit šátek v kroužcích, čím se zvětší kapsa a miminko bude mít prostor na pohodlné krmení.

Ring sling v létě

Ring sling je supr na nošení dětí v létě, protože díky tomu, jak se váže, jde přes miminko i maminku jenom jedna vrstva šátku a navíc když je dítě na boku, je to omnoho příjemnější během horkých letních dnů než nošení vpředu na hrudi, kde se všichni rychle spotíme.

Jak uvázat ring sling

Jak jsme již zmínili, s ring slingem se nevážou úvazy jako třeba Kříž s kapsou, ale vázání ring slingu je speciální. Ring sling je šátek, který má na jednom konci všité kovové kroužky. Kroužky slouží na to, že se přes ně šátek provleče a takovým způsobem se dotahuje podle potřeby.

Úvaz s ring slingem vypadá tak, že kroužky máme na jednom rameni a po druhé straně je kapsa, do které uložíme miminko. Kapsa by měla být dostatečne velká na to, aby se nám s ní dobře manipulovalo při ukládání miminka dovnitř, ale na druhou stranu by neměla být zbytečně moc volná.

Ring sling - Návod

  1. Šátek si dáme za zády, kroužky umístíme na levé rameno.
  2. Cíp šátku vedeme pod pravou rukou a chytíme horní lem.
  3. Šátek provlékneme zespoda oběma kroužky.
  4. Překřížením lemů nám vznikne kapsa na uložení miminka.
  5. Cíp ring slingu provlékneme zezhora mezi kroužky.
  6. Chytíme spodní horní kroužek a mírně jej nadzvedneme, zároveň popotáhneme horní lem kapsy, čím ji mírně povolíme, abchom do ní mohli dát miminko.
  7. Vezmeme na ruce miminko a protáhneme nožičky do kapsy. Miminko ukládáme s nohama doširoka.
  8. Usadíme miminko a horní lem vytáhneme na záda až ke krku.
  9. Spodní lem šátku založíme pod zadeček miminka - od kolínka ke kolínku.
  10. Dotahujeme taháním za horní lem

Přihlaste 5% se k odběru našeho newsletteru

a získejte 10% slevu na Váš první nákup, exkluzivní nabídky a nejnovější informace.

Zajímají mě

Kliknutím na "PŘIHLÁSIT" souhlasíte se zařazením vaší emailové adresy do databáze provozovatele těchto stránek, a se zasíláním informací o jeho produktech a službách. Bližší informace o zpracování a ochraně osobních údajů a právech dotyčné osoby, jsou uvedeny zde