Slováci vyrábí obuv, která Tě spojí s přírodou

Be Lenka logo Be Lenka
21.01.2021
Slováci vyrábí obuv, která Tě spojí s přírodou

Stále více lidí podléhá trendu návratu k přírodě a přirozenosti jako takové. A není se čemu divit, zkoušeli jste se už někdy procházet po trávě naboso? Ten příjemný pocit svobody a doteku chodidla se zemí je dokonalým relaxem a pohlazením pro duši. Dnes už ale není nejbezpečnější chodit bez bot. Člověk je však tvor kreativní a přinesl nám barefoot obuv.

Obsah článku

Co jsou to ty barefoot boty?

Slováci vyrábajú barefoot topánky

Už samotný název složený ze slov ,,bare“ a ,,foot“ prozrazuje, že jde o obuv, ve které chodíme pocitově naboso, tedy tak, jak to chtěla příroda. Chodidlo ale zůstává chráněno před vnějšími vlivy.

Jak je poznám?

Citelný rozdíl spočívá především v široké špičce, která poskytuje prstům přiměřeně volný prostor. Obuv musí být lehká s tenkou a ohebnou podrážkou v tloušťce 3-6 mm. Důležitý je v této souvislosti i zero drop, neboli nulový výškový rozdíl mezi špičkou a patou.

V čem spočívá jejich výhoda?

V první řadě jde o množství nevyvratitelných benefitů pro naše zdraví. Určitě také oceníte i nadstandardní pohodlí při jejich nošení

1. Posilněné svalstvo a zdravé nohy

Barefoot boty pomáhají předcházet deformacím nohou. Chodidlu poskytují volný prostor vpředu i po bocích, proto mohou být při chůzi zapojeny všechny svaly, které u jiných bot téměř nezapojujeme. Svalstvo se tak posiluje a noha se správně vyvíjí.

2. Uleva od bolesti

Barefoot podporuje správné držení těla a pomáhá tak zbavit se bolesti zad. Velký přínos pro sportovce spočívá i v tom, že na rozdíl od jiných bot si při nošení barefoot člověk přirozeně osvojí našlapování přes přední část chodidla a vyhne se tak problémům s koleny či bederním kloubem

3. Psychická pohoda a radost

Chůze naboso (i když jen pocitově) dokáže odbourat stres či napětí a člověka příjemně zrelaxovat. Přirozený kontakt s povrchem nás vrací do dětství a k přírodě, což v nás přirozeně vyvolává dobrý pocit. Různé studie dokazují, že chůze naboso dokonce snižuje krevní tlak a hladinu stresového hormonu kortizolu. Pokud Vám v poslední době chyběla dobrá nálada, pravděpodobně už víte, kde začít.

Kde seženu tento zázrak?

Talentovaní Žiliňané Lenka Cenigová a Juraj Fehervari založili značku Be Lenka, původně orientovanou jen na ergonomická dětská nosítka, která perfektně splňovala zdravotní standardy pro děti i maminky. Děti ale rostou, učí se chodit a postupem času začne být nutné za nimi běhat.

Přirozeně se tak značka rozšířila o vysoce kvalitní barefoot boty pro děti i dospělé, které dnes milují nejen Slováci. Velké oblibě se těší i v Americe, Kanadě, Německu, Francii, Estonsku a dalších státech, přičemž pozitivní recenze hovoří samy za sebe.

Proč patří Be Lenka k lídrům na trhu?

Kvalitní ruční výroba, uskutečňovaná na Slovensku a v České republice, je viditelná na první pohled a citelná pro nošení.

Slováci vyrábajú barefoot obuv

Be Lenka barefoot jsou vyráběny jen z těch nejkvalitnějších materiálů. Například u kousků ze zimní kolekce vkládáte nohu do luxusní a teplé merino vlny a vysoce kvalitní kůže. U jarních modelů jde o vzdušné textilní materiály, v kolekci nechybí ani veganské kousky. Na výběr máte z množství stylových modelů pro každé roční období či prostředí, ve kterém je plánujete nosit. Nezapomněli jsme ani na děti, které tak mají zajištěný zdravý vývoj nožičky. Celkem cool, co říkáte? 

Pokud budete chtít udělat něco dobrého pro své zdraví a pro tuto planetu, dejte šanci barefoot. Zklamaní s největší pravděpodobností nebudete, ale pozor, prý je to závislost! 

Přihlaste 10% se k odběru našeho newsletteru

a získejte 10% slevu na Váš první nákup, exkluzivní nabídky a nejnovější informace.

Zajímají mě

Kliknutím na "PŘIHLÁSIT" souhlasíte se zařazením vaší emailové adresy do databáze provozovatele těchto stránek, a se zasíláním informací o jeho produktech a službách. Bližší informace o zpracování a ochraně osobních údajů a právech dotyčné osoby, jsou uvedeny zde