4 důvody, proč vyzkoušet barefoot

Be Lenka logo Be Lenka
21.07.2022
4 důvody, proč vyzkoušet barefoot

Barefoot boty představují jedinečný koncept obuvi, který umožňuje návrat k našim kořenům - k chůzi naboso. Přirozenost v kombinaci s léty vývoje a výzkumu přinesly obuv, která při chůzi stimuluje nervové zakončení na chodidlech, zlepšuje držení těla, koordinaci a dokonce zlepšuje náladu. Jaké jsou tedy Be Lenka barefoot boty? Ultra lehké, maximálně flexibilní, s tenkou podrážkou, která Vám umožní kontakt s povrchem do míry, jaká je Vám příjemná.

Věnujme pozornost našim chodidlům

Bolesti krční páteře, beder, nebo křížů patří mezi velmi časté problémy dnešní doby. Tyto těžkosti nejednou pramení z nevhodně zvolené obuvi. K tomu se přidávají otlaky, haluxy, problémy s achilovkou či lýtkami. Našim chodidlům nevěnujeme takovou pozornost, jakou by si zasloužily. Právě ony se starají o každý náš krok a rozhodují o tom, jaké bude naše držení těla. I z tohoto důvodu Be Lenka mění obouvací návyky lidí po celém světě a nabízí barefoot obuv pro všechny příležitosti pro muže, ženy i děti a to v každém ročním období.

4 benefity nošení barefoot obuvi

K základním principům barefoot patří fakt, že bota musí respektovat tvar chodidla a ne naopak.

Barefoot imituje chůzi naboso, dopřeje prstům dostatečný prostor, aby je nic neomezovalo při došlapu. Je tedy přesným protikladem k tvrdým podrážkám, vysokým podpatkům a špičce, která nepřirozeně stlačuje všechny prsty.

  1. Anatomický tvar - Špička poskytuje štědrý prostor pro prsty i v pohybu, kopíruje anatomický tvar chodidla.
  2. Zero drop - Nulový výškový rozdíl mezi patou a špičkou. Zlepšuje Vaše těžiště i držení těla.
  3. Flexibilita - Ohebná podrážka s tloušťkou 4 mm zabezpečuje chodidlům stimulaci nervových zakončení. Imituje chůzi naboso a zároveň přirozeně masíruje chodidlo.
  4. Lehkost – Barefoot boty Be Lenka jsou lehké a bez klenby. Přirozeně posilují chodidlo a jeho správné fungování.

Zajímavá fakta přináší studie doktora Williama A. Rossiho, kterou publikoval v magazínu Perspectives. Podle jeho tvrzení vytváří správné držení těla přesně 90⁰ úhel a je ho možné dosáhnout naboso, nebo nošením barefoot s nulovým dropem. Pokud si například obujete lodičky s 5 cm vysokými podpatky, dochází k vyosení na 70 ⁰ a tím pádem musíte na vzpřímenou chůzi vynaložit mnohem více úsilí. Důsledkem je nesprávné držení těla, nepřirozeně zatěžující především spodní čast páteře.

Široká nabídka a nekončící svoboda

Pokud ještě nemáte svoje první barefooty, nemusíte si lámat hlavu s výběrem správné velikosti. Taková, jakou aktuálně nosíte, by Vám měla vyhovovat. Získáte svobodu pro své prsty a navíc budete chodidla posilovat každým krokem. Nemusíte v nich hned strávit celý den, možností je nespočet.

Někdo nosí balerínky, či sandále jako přezůvky v práci, někdo má rád našuchovačky, jiný zase tenisky. Be Lenka má v nabídce elegantní modely, sportovní, bez šnůrek, či s řemínky. Na zimu i na léto, pro všechny. Kromě toho přidala do portfolia i novou značku Barebarics, která představuje novou generaci barefoot tenisek.

Přes výzkum a vývoj k elitě barefootu

Výroba prémiových barefoot bot vyžaduje trpělivost, vytrvalost a preciznost. Jen pro zajímavost, na vývoji nových balerín jsme pracovali celé dva roky, aby byl výsledek přesně podle našich představ a přinesl co největší požitek jejich majitelkám. V průběhu několika měsíců jsme sejmuli více než 100 ženských chodidel a vytvořili jsme tak dokonalou minimalistickou obuv pro dámy, která respektuje tvar chodidla. Vidíte ten rozdíl?

Při výrobě našich produktů klademe vysoký důraz na kvalitu a zpracování, využívame co nejlokálnější suroviny a podporujeme tradiční lokální výrobu. Naše produkty jsou vyráběny v Evropě - na Slovensku, v České republice a v Portugalsku. V zemích, kde je silná obuvnická tradice a my jsme hrdí, že v této tradici můžeme pokračovat a vnést do ní moderní a inovativní principy s láskou k člověku i k přírodě.

Investujeme do nejnovějších technologií, spolupracujeme s nejprogresivnějšími obuvnickými dílnami v Evropě a s renomovanými odborníky v oblasti fyzioterapie, podologie, konstrukce obuvi a designu.

Be Lenka X Barebarics - barefoot pro každého

Chůze v barefoot botech přirozeně posiluje svaly nohou, nabízí úžasný komfort pro prsty a nižší váha bot zabezpečí, že budete kráčet s lehkostí. Vykročte do dalšího dne s úsměvem na rtech s minimalistickou barefoot obuví Be Lenka, nebo se street značkou barefoot tenisek Barebarics.

Přihlaste 5% se k odběru našeho newsletteru

a získejte 10% slevu na Váš první nákup, exkluzivní nabídky a nejnovější informace.

Zajímají mě

Kliknutím na "PŘIHLÁSIT" souhlasíte se zařazením vaší emailové adresy do databáze provozovatele těchto stránek, a se zasíláním informací o jeho produktech a službách. Bližší informace o zpracování a ochraně osobních údajů a právech dotyčné osoby, jsou uvedeny zde